Новини от област Стара Загора и България

Утре започва осемнадесето издание на Национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“

992 30/08/2024 11:04 Култура Сцени
Утре започва осемнадесето издание на Национален тракийски фолклорен събор  Богородична стъпка
Divident.€U Divident.€U

От Община Стара Загора напомнят за временната промяна в транспорта по повод събитието

За осемнадесети път курортното селище Старозагорски бани ще посрещне хиляди гости и изпълнители за фолклорния събор „Богородична стъпка“, който ще се състои на 31 август и 1 септември 2024 година (събота и неделя). Официалното откриване с тържествен водосвет е от 11 часа на 31 август (събота).

В над 35-часовата програмаhttps://www.starazagora.bg/bg/sabitiya/osemnadeseti-natsionalen-trakiyski-folkloren-sabor-bogorodichna-stapka ще вземат участие представители от 20 области, сред които Добричка, Варненска, Бургаска, Русенска, Видинска, Пернишка, Благоевградска, Смолянска, Великотърновска и др. На сцените ще се качат изпълнители от читалища, пенсионерски клубове, детски центрове, училища, както и индивидуални самодейци и професионалисти. Освен богата фолклорна програма, организаторите са предвидили и разнообразни съпътстващи прояви като детски творчески работилници „Съхранено с любов – сътворено с талант“ и „На селски сбор не се кани…“ – живата традиция от махалата „Добра среща“.

От Община Стара Загора напомнят за временната промяна в транспорта по повод събитието.

Автобусите до Старозагорски бани и околните села, ще се движат само по околовръстния път на курорта – пътя през хотелската част. Автобусите, обслужващи линии с №№ 9, 91, 92, ще спират на спирки: „Армира“ – „Мини Марица-изток“ – „Старозагорски бани-поща“ – „Старозагорски бани-обсерватория“ и ще обръщат на разклона за село Сулица.

Ще бъде осигурен допълнителен курс на 31.08.2024 г. с час на тръгване 22.00 часа от Старозагорски бани – център, който ще мине и през обиколния маршрут.

 

Коментари към новината

Още новини от Култура