Новини от област Стара Загора и България

Общинският съвет на Нова Загора прие програма за финансово подпомагане на студенти медици

Общинският съвет на Нова Загора прие програма за финансово подпомагане на студенти медици
Divident.€U Divident.€U

Местният управителен орган на Нова Загора одобри на свое заседание Общинска програма „Финансово подпомагане на обучаващи се в системата на здравеопазването“, която има за цел да подпомага финансово студенти по медицина, обучаващи се за лекари и за специалисти по здравни грижи (медицински сестри и акушерки), за да задоволи потребностите от лекари, медицински сестри и акушерки в системата на общинското здравеопазване.

Предоставянето на финансовата подкрепа е срещу задължение получилото я лице, след завършването на образованието си да работи в МБАЛ „Света Българска“ ЕООД, Нова Загора за срок, не по-малък от срока, през който е получавало подкрепата.
Съгласно правилата за условията за отпускане на финансови средства по Общинската програма, документите на кандидатите за финансово подпомагане се разглеждат от комисия, назначена от кмета на Oбщина Нова Загора.

В хода на заседанието на местния парламент днес бяха разгледани и гласувани: Предложение относно Наредба за допълнение на Наредба за обществения ред и ползването на публичната собственост на територията на община Нова Загора; Предложение относно Наредба за изменение и допълнение на Наредба за символите, почетните значи и звания на община Нова Загора и Предложение относно включване на общински детски градини и училища в списъка на средищните детски градини и училища за учебната 2024/2025г.

Приети бяха Отчета за дейността на Общински съвет Нова Загора за периода 01.01.2024г. - 30.06.2024г. и Годишният финансов отчет на МБАЛ „Света Петка Българска“ ЕООД, гр. Нова Загора за 2023г.

 

Коментари към новината

Още новини от Здраве