Новини от област Стара Загора и България

Две села в Старозагорски регион минаха на воден режим

1361 27/08/2024 14:46 Общество България
Две села в Старозагорски регион минаха на воден режим
Divident.€U Divident.€U

Целта е стабилизиране на водоподаването както в Мъглиж, така и в двете села

Две села от Община Мъглиж – Тулово и Юлиево са на воден режим от вчера. Водата им спира във времето от 22 часа до 06.00 часа.
В Община Мъглиж е пристигнало писмо от директора на ВиК Стара Загора – инж. Радостин Миланов, в което се съобщава, че предприетите мерки целят стабилизиране на водоподаването, както в общинския център, така и в двете села и са във връзка с продължителното засушаване.
„ Действително в двете села от снощи е въведен воден режим“, съобщи за Divident.EU зам.-кметът на Мъглиж Рени Малева. Тя допълни, че засега общината не знае до кога ще продължи той.
До момента не е имало режим на водата в населено място на общината, допълни зам.-кметът.
В писмото на ВиК се посочва, че се предвижда рехабилитация и въвеждане в експлоатация на допълнителен пети кладенец, на запад от действащите, като се извършва почистване и възстановяване на тръбната част.

Предстои и доизграждане на тласкателен водопровод към черпателен резервоар на Помпена станция „Мъглиж“ , както и възстановяване на ел.захранването за кладенеца и полагане на кабел., доставка и монтаж на помпен агрегат.
Миналата седмица областният управител Методи Марков заяви, че няма нищо необичайно в моментното количество на водата в язовир „Копринка“.

От началото на засушаването частичен воден режим беше въведен в няколко населени места в общините Братя Даскалови, Стара Загора, Чирпан, Николаево и Гурково.

Коментари към новината

Още новини от Общество