Новини от област Стара Загора и България

„М+С Хидравлик“ избра строител за новия си завод в Казанлък

1181 26/08/2024 14:35 Икономика Бизнес
снимка: М+C Хидравлик
М+С Хидравлик  избра строител за новия си завод в Казанлък
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Проектът е на стойност 45 млн. лева и предстои да се изпълни за 3-годишен период

Казанлъшкото предприятие М+С Хидравлик“ АД е избрало и подписало договор с „Бараж Груп“ ООД за строителство на нов завод за производство на хидравлични мотори в Казанлък, съобщават от дружеството.
„Бараж Груп“ са спечелили търга на дружеството с цена от 23 млн. лева за строителството. Предстои подготовка и официално откриване на строителната площадка през месец септември.
Инвестиционният проект ще се изпълни върху терен с площ 34 413 кв. м и е на стойност 45 млн. лева, разпределени в 3-годишен период, съобщават от дружеството.

Това ще е втори завод за казанлъшкия производител на хидравлични системи, в който по план трябва да бъдат открити 121 работни места. Новите позиции ще са съобразени с машините и инсталациите, с които ще се работи.
Инвестицията включва изграждане на производствена сграда с площ от 17 709 кв. м и административна с площ 716 кв. м. Освен тях в имота ще се построят и допълващи постройки: контролно-пропускателен пункт, навес за паркиране на велосипеди, трафопост, навес за временно съхраняване на контейнери с технологични отпадъци, паркинг с 53 места за автомобили и 7 за мотоциклети, ажурна ограда и изцяло нова площадкова инфраструктура. Общата разгъната застроена площ на бъдещите сгради е 18 797 кв. м.

Новият производствен корпус ще се захранва чрез собствена фотоволтаична система и ще разполага с инсталация за производство на зелен водород. По този начин предприятието ще постигне нулев въглероден отпечатък върху околната среда. Това каза във видео интервю за Divident.EU прокуристът на М+C Хидравлик инж. Владимир Спасов.

„М+С Хидравлик“ държи значителен дял от световния пазар на хидравлични мотори и изграждането на този нов завод ще се разшири производствения си капацитет с близо 40%. Инвестицията ще даде възможност да се постигнат дългосрочните цели за разширяване на пазарния дял на фирмата. От компанията казва, че това ще се постигне с внедряването на най-съвременни технологии и CNC машини, с висока степен на автоматизация и роботизация на производствени операции и процеси.

Амбициите на ръководството са за ръст в новите проекти, за да компенсира спада в общата икономическа активност.

Повече подробности за проекта на "М+С Хидравлик" чуйте от подкаста на Divident.EU, който заснехме с обявяването на проекта:

Коментари към новината

Още новини от Икономика