Новини от област Стара Загора и България

Вечери на тракийското вино организират по време на "Празници в Долината на тракийските царе"

1083 22/08/2024 15:33 Култура Сцени
Вечери на тракийското вино организират по време на Празници в Долината на  тракийските царе
Divident.€U Divident.€U
Жителите и гостите на град Казанлък ще могат да са част от две незабравими винени вечери на 6 и 7 септември /петък и събота/ 2024г. от 18:00 ч. до 22.30 ч. пред оригинала на Тракийската гробница в парк „Тюлбе“. Събитието ще се състои със съдействието на Община Казанлък и е част от „Празници в Долината на тракийските царе“. 
 Бутиково изложение ще предложи на посетителите както вино от различни региони в страната, така и деликатеси и напитки от Тракийската низина. 
 Духът на древните траки никога не е напускал Долина на тракийските царе, той живее в нас, преражда се с всяка нова реколта българско вино, съхранен е в символиката на имената на винарни и серии вина, в изображенията на етикети и дизайнерски бранд решения, живее в народните празници и традиции. 
Виното за българите винаги е било повече от поминък и напитка, то е било своеобразно послание, то е религия. 
 Българското вино е неделима част от националното ни богатство и душевност. Виното е ключът,с който отваряме не само вратата към света на тракийските ни предци,но винаги можем да отворим и заключената врата на собствената ни идентичност. 
 Едни от най-разпознаваемите винопроизводители от Тракия и мистичния Мелник ще Ви направят съпричастни с изкуството на виноделието-древно и младо от земите на траките пред оригинала на самата Тракийска гробница в парк „Тюлбе“ Казанлък. Тези истински винени хора ще Ви заведат на едно незабравимо вкусово пътешествие през вековете. 

Коментари към новината

Още новини от Култура