Новини от област Стара Загора и България

Музеят на фотографията в Казанлък е с нов директор

1400 20/08/2024 14:41 Култура Изложби
Музеят на фотографията в Казанлък е с нов директор
Divident.€U Divident.€U

Стоянка Кънчева е новият директор на "Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства“ в Казанлък. Тя спечели конкурса за поста, обявен от Община Казанлък.
Двама бяха кандидатите, които бяха оценявани от комисия, сформирана със заповед на кмета Галина Стоянова. Кандидатите представиха концепция за дейността и развитието на Посетителски център “Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства“ за период от пет години.

На първо място комисията класира маркетолога и фотограф Стоянка Кънчева. Тя е възпитаник на Икономически университет-Варна и Великотърновски университет ,,Св.Св,Кирил и Методий“. Има специализация по фотография и опит в областта на изграждане на работодателска марка.

До момента е заемала последователно отговорни позиции в български и чуждестранни компании – бранд мениджър и мениджър реклама в търговска верига ,,Пикадили“,София. Стоянка Кънчева е упрявлявала кампании в рекламна агенция ,,Арт стил“, София и ,,Булстрад“ Виена. Успешно е ръководила проекти в Интер Експо Център , София , “Интеримидж“ АД и Хак БГ Казанлък. Интересите ѝ са в областта на фотографията .

Коментари към новината

Още новини от Култура