Новини от област Стара Загора и България

Деца в несвяст след катастрофа с тротинетка на Аязмото в Стара Загора (СНИМКИ)

Деца в несвяст след катастрофа с тротинетка на Аязмото в Стара Загора (СНИМКИ)
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Двама тийнейджъри на видима възраст около 14 години катастрофираха с лична електрическа тротинетка тази вечер около 19.30 часа по централната алея на парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото) в Стара Загора. Инцидентът е станал в участъка при спускане от бадминтон площадките в посока изток, видя репортер на Divident.EU.

Двете деца са се возили заедно на електрическата тротинетка, когато са изгубили контрол върху доста мощното на външен вид превозно средство и са катастрофирали в страничния бордюр на алеята.

По разкази на очевидци, децата са се спускали с изключително висока скорост. Ударът е бил толкова силен, че и двете деца са изпаднали в несвяст, съобщи старозагорецът Красимир Панчев в профила си в социалните мрежи. Той им се притекъл на помощ, свестил ги, като ги напръскал с вода и се обадил на тел. 112.

Пострадалите деца са откарани веднага в Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора. Около 20 часа на мястото на инцидента течеше оглед от полицейски екип, който събираше информация от очевидци на инцидента и от близки на пострадалите.

На мястото все още беше и електрическата тротинетка, с която е станала злополуката. Тя изглежда твърде голяма, тежка и мощна за управление от непълнолетни. Остава въпроса чия е била тротинетката и позволил ли е някой на подрастващите да подкарат толкова тежка машина или те са я взели на своя глава.

Това е поредният инцидент с електрическа тротинетка в Стара Загора. Заради зачестили подобни случаи в началото на седмицата кметът на Стара Загора Живко Тодоров обяви, че разтрогва меморандума за услугата за споделено пътуване със зелените електрически тротинетки на Lime. Това се случи на 5 август, понеделник, когато също имаше инцидент с тротинетка, чийто водач попадна в болницата с опасност за живота.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред