Новини от област Стара Загора и България

Иво Папазов и Калман Балог ще изнесат балкански концерт в Бургас

2169 06/08/2024 15:54 Култура Сцени
Иво Папазов и Калман Балог ще изнесат балкански концерт в Бургас
Divident.€U Divident.€U

Бурни ритми и жарки емоции ще Ви поднесат двама от най-любимите балкански музиканти Иво Папазов и Калман Балог и техните оркестри на 8 август. Концертът ще започне в 20.30 часа, на откритата сцена на Културен дом на нефтохимика (НХК).

Иво и Калман имаха своята първа среща 2003 година на голям съвместен концерт и проект в Будапеща. От тогава ги свързва дружба, която имаше своята кулминация в юбилейния концерт послучаи 60-годишнината на Иво Папазов в световната зала Бозар в Брюксел.

За пръв път двамата се срещат след толкова години приятелство на българска земя и то на един много специален ден. В международния ден на циганската музика, зрителите ги очaкава едно пътешествие из Балканите. Една зрелищна среща на двама огромни в световната етно музика и техните още по- мащабни оркестри, пълни с витоузи като Ласло Балог, Салиф Али, Нешко Нешев, Ксаба Новак и Атешкхан Юсейнов. Следвани от плеяда млади таланти като Ное Балог, Ференц Ковач, Ненко Цачев, Аделин Недялков. Разбира се в центъра е доайена на българския фолклор, великолепната Мария Карафезиева.

Билети се продават на каса "Часовника".

Коментари към новината

Още новини от Култура