Новини от област Стара Загора и България

Клип на Bulgaria Wants You представи Стара Загора като Град на възможностите

Divident.€U Divident.€U

Видеото заявява нашите 2 цели: да привлечем компании и хора, обобщи началникът на инвестиционния отдел Росица Райкова

Стара Загора е първата община у нас, която се включи в инициативата Bulgaria Wants You от самия й старт, подкрепя я и я следва в най-значимите й събития. Това посочи днес началникът на Отдел „Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход“ Росица Райкова. Община Стара Загора се възползва от иновативната платформа, посветена на кариерното и имиджовото развитие, за две цели: да се промотира като чудесно място за инвестиции и да привлича хора, които да заживеят постоянно в града ни, обобщи г-жа Райкова.

И двете вероятности са демонстрирани нагледно в новия клип на Bulgaria Wants You под наслов „Община Стара Загора - Градът на възможностите. Град на 8 хиляди години. Най-зеленият град в България. Дом на много компании в различни сектори“.

„От платформата вече бяха направили няколко други клипа за нас: за индустриалната зона, за изкуството и културата и за туризма. А тази година искахме фокусът да падне върху това какво прави общината ни, за да подпомага бизнесите както на нашата територия, така и тези, които тепърва ще стъпят в Стара Загора и да бъдат подтикнати и насърчени. Идеята ни беше също така да покажем кои са хората, които стоят зад идеята, да промотираме Стара Загора като град на възможностите, какво точно върши нашият екип и ресорният ни зам.-кмет Радостин Танев“, разясни подробно Росица Райкова.

„В клипа говорим за предприемачество, защото това е наш приоритет заедно с фирмите от IT-сектора, които се опитваме да привличаме. Друг таргет са производствените компании и поради тази причина разработихме и клип, показващ леката и тежката индустрия на Стара Загора. Ние искаме чрез тези видеа, които са заснети благодарение и на нашето съдействие, да представим текущото състояние на икономиката ни, но и така също да ги показваме пред потенциални инвеститори“, мотивира се г-жа Райкова.

Първата стъпка за съвместни действия с платформата Bulgaria Wants You е на Община Стара Загора. Екипът на инвестиционния отдел е участвал в събитията на проекта в Мюнхен, Лондон, през юни тази година в София, а наесен предстои отново в Лондон.

 Събитието „София: Кариера и живот - защо България?“ се проведе на 14 юни 2024 г. в зала 3 на НДК в столицата, в него се включиха трицифрено число компании от страната ни.

Още подробности за него тук: https://www.starazagora.bg/bg/novini/znachim-interes-kam-obshtina-stara-zagora-na-karierniya-forum-bulgaria-wants-you

 „Бяхме в София, защото има много старозагорци, живеещи там. Идеята ни беше да достигнем до тях, да разговаряме какво им липсва в родния град, желана работа ли, успешна реализация, възнаграждение, социална среда… За да разберем това от една страна, но и да ги информираме за случващото се в Стара Загора, какви компании има, какво могат да очакват за тяхното кариерно развитие, инициативи, програми и др. Какво ново могат да разгледат, ако си дойдат като туристи“, обобщи началникът на инвестиционния отдел в Община Стара Загора.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество