Новини от област Стара Загора и България

Хванаха заралия, замесен в телефонна измама за 46 000 лева

Хванаха заралия, замесен в телефонна измама за 46 000 лева
Divident.€U Divident.€U

27-годишен мъж от старозагорското село Калитиново е бил арестуван от бургаската „Криминална полиция“ като извършител на телефонна измама за 46 000 лева от семейство в Айтос.

Дали заралията е бил само „мулето“, което е прибрало парите или е организатор на измамата, тепърва ще се разбере.

Измамата станала по нова схема, с участието на мним служител на енергото. Служителят се обадил на 75-годишна жена и нейният 52-годишен син на домашния телефон, като разпитал за броя на живеещите в жилището под предлог, че правят изследване за потреблението на електроенергия и поискал номерата на мобилните им телефони.

Не след дълго телефоните на възрастната жена и синът ѝ отново иззвъняли – този път ги търсели служители на Първо районно полицейско управление в Бургас. „Полицаите“ заявили, че работят по задържането на мигранти, които извършват кражби по домовете. Измамниците успели да убедят майката и сина ѝ да им предадат 46 000 лева.

Измаменото семейство сигнализирало в истинската полиция и резултат на бързите полицейски действия на отдел “Криминална полиция” към ОД на МВР – Бургас и на РПУ - Айтос бил заловен 27-годишният мъж от село Калитиново край Стара Загора, който направил пълни самопризнания и възстановил малка част от сумата - 2550 лева.
Мъжът е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ до 72 часа. Разследването по случая продължава.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред