Новини от област Стара Загора и България

Тракийски университет стартира изнесено обучение в Свиленград

Тракийски университет стартира изнесено обучение в Свиленград
Divident.€U Divident.€U

Споразумение за сътрудничество в областта на образованието и науката подписаха проф. Добри Ярков – ректор на Тракийски университет и кметът на община Свиленград, арх. Анастас Карчев.
"От днес Свиленград вече е университетски град“ - с тези думи арх. Карчев откри общественото представяне на изнесеното обучение на Тракийски университет - Стара Загора в граничния град, което започва тази есен.

През учебната 2024-2025 година ще се обучават студенти в аграрни и икономически специалности. Желаещите могат да избират между специалностите: Зооинженерство, Екология и опазване на околната среда, Агрономство и Аграрно инженерство към Аграрния факултет и Аграрна икономика и търговия, Регионална икономика и управление и Местни финанси в професионално направление „Икономика” към Стопанския факултет. При увеличаване на интереса от следващата година ще бъдат добавени нови специалности, сред които и медицински.

Новината за изнесено обучение предизвика голям интерес сред младите хора в региона и първите студенти вече са записани. Запитване към общината за стартиращото обучение има и от кандидат-студенти от Турция и Гърция.
На събитието присъстваха също и заместник – ректорът по учебна и информационна дейност, проф. Нели Грозева и заместник – кметът по социални и хуманитарни дейности, спорт и туризъм, общинска собственост, транспорт, интеграция на малцинствата – Анелия Георгиева, граждани, медии и кандидат-студенти.

 

Коментари към новината

Още новини от Образование