Новини от област Стара Загора и България

Зам.-председателят на НС Драгомир Стойнев: Носим една памет и имаме една Родина, разделението е безсмислено

2332 31/07/2024 15:32 Политика Власт
Зам.-председателят на НС Драгомир Стойнев: Носим една памет и имаме една Родина, разделението е безсмислено
Divident.€U Divident.€U

Заместник-председателят на Народното събрание Драгомир Стойнев уважи отбелязването на 147 години от боевете за защитата на Стара Загора по време на Руско-турската освободителна война. Той бе гост на общоградския ритуал в знак на почит и благодарност за саможертвата на загиналите за свободата пред Мемориалния комплекс "Бранителите на Стара Загора“.

„Днес е ден на почит. Да се смирим, да сведем глави и да се опитаме да бъдем достойни наследници“, това каза Драгомир Стойнев, който е и народен представител от Старозагорско.
„Политиката няма място в дни като днешния, подчерта той. Но днешната политика трябва много да се поучи от смисъла на този ден и въобще от силата на това да мислим на първо място за България, българщината и българското. Войната носи името Руско-турска и е Освободителна за нас. Това е исторически факт и политизирането му е признак на зависимости. Всички ние българите - носим една памет, имаме една Родина, но загубени в отровното ежедневие, сякаш го забравяме и винаги сме разделени. Безсмислено е. Има повече неща, които ни събират, отколкото такива, които ни разделят.“, каза още Драгомир Стойнев.

По време на събитието бе отслужена и заупокойна молитва. Стойнев бе единственият представител на висшата държавна власт.

Коментари към новината

Още новини от Политика