Новини от област Стара Загора и България

Георги от делото „Дебора“ се връща под домашен арест в Стара Загора

Георги от делото  Дебора  се връща под домашен арест в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Съдът пусна подсъдимия по делото с нарязаната с макетен нож старозагорка, като промени мярката за неотклонение

Състав на Районния съд в Пловдив промени мярката за неотклонение „Задържане под стража“ на „домашен арест“ за Георги Георгиев, подсъдим за насилие по делото с макетното ножче, заведено от потърпевшата Дебора Михайлова от Стара Загора. Така, след една година прекарана в ареста, бившият охранител Георги Георгиев се завръща в родната Стара Загора или по-скоро в близко село край града, където той живееше преди криминалния случай, който през лятото на миналата година предизвика масови протести пред съдебните палати в няколко града на България.

В срок до 7 дни след съдебното решение прокуратурата има право да протестира изменението на мярката.

Промяната на мярката за неотклонение е в следствие на поредното настояване на двамата адвокати на Георгиев – Петко Кънев и Валентин Димитров, според които до този момент няма нито едно пряко доказателство, че довереникът им е извършител на насилието над Дебора Михайлова.

Делото по случая Дебора се гледа в Пловдив, а не в Стара Загора, след като заради големия обществен натиск всички съдии от Районен съд Стара Загора си направиха отвод по делото.

На днешното съдебно заседание е проведен разпит на майката на Дебора – Ивелина, пише в-к „24 часа Пловдив“. В показанията си тя е разказала, че за заснетият музикален клип на Дебора с певицата Лидия са платени 20 000 лева. Не става ясно дали това са лични пари на семейството на пострадалото момиче, или средствата са взети от дарителската ѝ банкова сметка. Информацията е от един от защитниците на Георги Георгиев. Близките на Дебора са отказали коментар.

Делото в Пловдив се гледа при закрити врата, не се допускат представители на медиите.

Отговорът на Дебора дойде няколко часа по-късно: Дебора отрече да е плащала за клип с дарени пари чрез видео във фейсбук (ВИДЕО)

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред