Новини от област Стара Загора и България

Кметът на Николаево и директорът по устройство на територията инспектираха общински обекти

Кметът на Николаево  и директорът по устройство на територията инспектираха  общински обекти
Divident.€U Divident.€U

Кметът Константин Костов и директорът на дирекцията по общински дейности и устройство на територията инж. Станка Грунова инспектираха обекти, които трябва да бъдат приключени и такива, на които предстоят стартиращи строителни дейности.

„Детската градина в село Едрево с капацитет 40 деца, съгласно проект, предстои да бъде завършена и наесен да започнат занятия в новия корпус“, категоричен е кметът след като видяха с Грунова етапа на довършителните дейности на обекта. Преустройството и изграждането на пристройка на филиала в село Едрево към ДГ „Снежанка“ започна преди 2 години и все още проектът не е завършен, а това притеснява родители и персонал. Нееднократно кметът Костов е поставял срок на фирмата-изпълнител, която продължава да бави завършването на детското заведение.

В Едрево предстои реконструкция на външен водопровод и изпълнение на строително-монтажни работи. В ход е процедура по избора на строителен надзор по време на строителството. Дължината на предвидения за реконструкция участък е 4007,10 м - затова разговаряха Костов, Грунова и кметът на селото Неделчо Миланов. Тук ще започне и първи етап по Реконструкция и подмяна на вътрешна водопроводна мрежа с дължина 4426,4 м.

Строително-монтажни работи се очакват и по проект "Рехабилитация на улици в община Николаево“, в това число ул. „Оборище”, ул. „Морава” и ул. „Радецка”, както и улици в трите села. Проектът е финансиран по Програма за развитие на селските райони и включва съществуващи улици, тротоари, съоръжения и принадлежностите към тях по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони”.

В момента е в ход и процедурата за избор на изпълнител по изпълнение на СМР за рехабилитация и изграждане на част от вътрешна водопроводна мрежа на село Елхово с дължина 453,15 м. Изготвена е техническа спецификация и проект, съгласно които участниците ще представят офертите си.

 

Коментари към новината

Още новини от Строителство