Новини от област Стара Загора и България

Безплатно лятно кино предлага Археокомплекс "Долината на тракийските царе"

Безплатно лятно кино предлага Археокомплекс Долината на тракийските царе
Divident.€U Divident.€U

Археокомплекс "Долината на тракийските царе" ви кани на лятно кино под открито небе! Прожекциите са безплатни, а филмовата селекция включва едни от най-новите български ленти, оглавявали българската бокс офис класация.
Програмата започва на 27 юли 2024 г. от 20:30 с филма на казанлъшкия режисьор Георги Костов - “Пулсът на танца”. Това е първият български филм, посветен на спортните танци, който разказва за живота на хората, посветили се на магията на танца. Филм с кауза, който цели да провокира интереса към този спорт и да разкрие трудностите и предизвикателствата, пред които танцьорите се изправят, за да постигнат целите и мечтите си. Режисьор на лентата е казанлъчанинът Георги Костов, който стана популярен с филмите си “11А”, “Пистолет, куфар и три смърдящи варела” и “Опърничавите”. В “Пулсът на танца” участват Ники Илиев, Башар Рахал, Ивайло Захариев, Любимир Ковачев, Георг Киряков, Сара Драгулева, Мартина Кондаклиева, Стан Яневски.

На 3 август 2024 от 20:30 лятната кинопрограма на Археокомплекса ще продължи с “Игра на доверие”. Емоционално наситената продукция с елементи на трилър, история за силната, уверена и смела жена, която отказва да остане в ролята на жертва – защото човек няма власт над миналото, но може да избере какво да вземе от него. Идеята за филма е на Яна Маринова, която вплита в него епизоди от своя живот и личната съдба на майка си. За ролята си във филма Яна Маринова печели отличие за най-добра женска роля от филмовия фестивал Castelli Romani в Италия през ноември 2023.

Освен нея в лентата ще видим Луиза Григорова-Макариев, Владимир Зомбори, София Иванова Ласкин, Александър Димов, Пламен Манасиев, Мария Каварджикова, Малин Кръстев, Китодар Тодоров, Яна Титова и други.
А на 10 август 2024 от 20:30 в Археокомплекс “Долината на тракийските царе” може да гледате първият пълнометражен филм, изцяло заснет със смартфон - “Чалга”. „В този филм със сигурност не става дума за чалгата като музика, а като начин на мислене. Това е филм за приятелството, за ценностната система, която позабравихме напоследък, за близостта между хората, за обичта между хората“ - споделя режисьорът Мариан Вълев. Очакваме ви да се насладим на вълнуващи кино вечери под звездите! Всички прожекции ще се състоят на паркинга на Археокомплекс “Долината на тракийските царе”. Входът е свободен! Повече за филмите може да разберете тук:

 https://www.facebook.com/share/6x8mkjoKpuc68WMS/ “Игра на доверие” - https://www.facebook.com/share/324f93ikoskuRUML/ “Чалга” - https://www.facebook.com/share/mi1jPoQjyvzvuAN6/

Коментари към новината

Още новини от Туризъм