Новини от област Стара Загора и България

Поемане на общински дълг от 5 млн. лева за улици и междублокови пространства обсъдиха в Казанлък

2223 25/07/2024 14:18 Строителство Пътища
Поемане на общински дълг от 5 млн. лева за улици и междублокови пространства обсъдиха в Казанлък
Divident.€U Divident.€U

Кметът на Казанлък Галина Стоянова внесе доклад за поемане на общински дълг за асфалтиране и рехабилитация на улична мрежа и междублокови пространства с майсимален размер 5 000 000 лв. на днешното заседание на Общинския съвет в Казанлък.
„Подобно действие е оправдано, предвид, че община Казанлък няма никакъв дълг и никакви задължения и всяка година изравнителната й субсидия расте“, каза Стоянова.

Кметът на община Казанлък увери , че е направено предварително проучване между 10 банки и ще бъде извършена процедура за избор на най-добрите условия за дълга, и пое ангажимент той да не се прехвърля за следващия мандат.
"През февруари и март 2024 г., аз, в качеството си на кмет, имах срещи с гражданите на община Казанлък във всички населени места и в четирите квартала на град Казанлък, по повод Програмата ми за управление за следващите 4 години. Основното, което пожелаха хората е да се обърне внимание на населените места и желанието им за повече асфалтирани улици, за да живеят нормално в селата, така както и в града. Парите за капиталови разходи се разпределят пропорционално на всяко населено място – 19 населени места и в града съответно." Това каза още кметът на община Казанлък Галина Стоянова.

Тя подчерта, че в общината за последните 12 години 50 % от капиталовата програма за асфалтиране отива в селата и 50 % в града, на фона на десетки общини, в които по никакъв начин не се извършват капиталови ремонти в селата.

Коментари към новината

Още новини от Строителство