Новини от област Стара Загора и България

Пламна дерето между "Лозенец" и "Чумлека" в Стара Загора, горя незаконно сметище (ВИДЕО)

Divident.€U Divident.€U

Пожар избухна в дерето между кварталите "Лозенец" и "Чумлека" в Стара Загора. Огънят бързо обхвана храсти и борови дървета под Дома за медико-социални грижи за деца и много бързо подпали нахвърляните по традиция от живеещите наоколо отпадъци в дерето. Пламнаха и изхвърлени автомобилни гуми, заради които над квартала се изви висок стълб от черен, задушлив дим.

Хора от "Лозенец" започнаха да поливат с градински маркучи намиращите се в близост до пътя боклуци, с надеждата да не прехвърлят огъня към жилищния квартал.

Своевременно на място пристигна противопожарен автомобил, който започна да гаси огъня първо под Дома за медико-социални грижи за деца.

Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ реагираха веднага с още няколко екипа, на мястото са пристигнали също служители на Държавно горско стопанство в Стара Загора.

"Засегнати са горски масиви, пожарът е локализиран, на място е направена организация за овладяване на ситуацията. На този етап няма нужда от евакуация на жителите на квартала, както и от обявяване на бедствено положение", оповести секретарят на Община Стара Загора Николай Диков.

Вижте видеокадри от пожара.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред