Новини от област Стара Загора и България

ППМГ "Гео Милев" влезе в Топ 6 в България по резултати от изпитите по математика в 7 клас

ППМГ Гео Милев влезе в Топ 6 в България по резултати от изпитите по математика в 7 клас
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Професионалната гимназия е на девето място сред 1722 училища в страната на изпита по български език и литература

Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев“ се нарежда на шесто място от общо 1722 училища в страната по резултати от изпита по математика в 7 клас. Това показват данните на МОН, обобщени от сайта за образование „Данибон“.

Старозагорското училище се нарежда след Първа частна математическа гимназия в София и изпреварва по резултати Националната природо-математическа гимназия!

При 100 възможни максимални точки , средният резултат на старозагорската гимназия е 94.94 точки. Така тя е с 52 точки над средния резултат за страната, който е 42,94 т.

„Всяка година сме в Топ 10 по резултати по математика, но тази година се изкачихме още по-нагоре в класацията – девето място по БЕЛ и шесто по математика.Това е висока оценка за работата на колегите от училището и показва отлична мотивация от страна на учениците“, коментира за Divident.EU Мариета Петрова, директор на гимназията.

ППМГ има 2 паралелки седмокласници. След 4 клас правим подбор и приемаме деца със сериозни интереси по математика. Все повече са учениците в Стара Загора, които имат интерес и талант по математика. Ние приемаме по план само 52 ученици“, обясни Петрова.

Старозагорското елитно училище е и в Топ 10 на национално ниво на изпита по БЕЛ в 7 клас. При среден успех за страната 54.61 т., ППМГ има 86.90 точки.

Добри са резултатите на учениците и от държавните зрелостни изпити след 12 клас. По БЕЛ средният резултат е 74.57 т. при среден на национално ниво 59.4.

„Профилираната подготовка при нас е на много високо ниво. По информатика от 200 ученици, явили се на изпита в цялата страна, сме с 75.62 т. при 72.36 среден резултат на национално ниво. Резултатите по информационни технологии пък са с 30 точки над национално средното за страната ниво“, посочи още директорът на ППМГ „Гео Милев“ в Стара Загора Мариета Петрова.

Коментари към новината

Още новини от Образование