Новини от област Стара Загора и България

Скръбна вест

Почина Татяна Димитрова - дългогодишнен началник на РУО - Стара Загора

Почина Татяна Димитрова - дългогодишнен началник на РУО - Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

На 62-годишна възраст след продължително боледуване е починала Татяна Димитрова - дългогодишен учител и началник на Регионалното управление на образованието в Стара Загора.

Името на Татяна Димитрова на два пъти беше замесено в скандали, свързани с поста й като началник на РУО - Стара Загора, който тя зае за първи път през 2011 година. През 2022 година Димитрова беше освободена от поста по обвинения за липса на контрол над директори на училища и неизпълняване на служебните си задължения. Димитрова спечели съдебно дело, като Върховния административен съд свали обвиненията срещу нея и през лятото на 2023 година тя беше възстановена на поста началник на РУО.

В началото на ноември миналата година в РУО - Стара Загора влязоха екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и арестуваха Татяна Димитрова с нови обвинения за административни нарушения и натиск върху директори на училища. Около 10 дни по-късно с решение на Окръжна прокуратура - Стара Загора мярката за неотклонение на Татяна Димитрова беше променена в парична гаранция, заради усложняване на специфично заболяване, от което тя страда.

След излизането си от ареста Татяна Димитрова решава да се оттегли в пенсия, надявайки се да доживее оправдателна присъда по съдебното дело, по което беше задържана по скандален начин.

Татяна Димитрова е родена на 31 октомври 1961 г. в град Шипка. Завършва средно образование в СОУ „Максим Горки“, а висше – специалност „Руска филология“. Две години  е била експерт по организация на средното образование в тогавашния Регионален инспекторат на образованието (РИО). Преди това е била учител и директор на Първо основно училище „Георги Бакалов“ – Стара Загора в продължение на 19 години.

Поклонението пред тленните останки на Татяна Димитрова е утре, 23 юли 2024 г. от 11.30 ч. в храма на град Шипка.

Поклон пред паметта й.

Коментари към новината

Още новини от Общество