Новини от област Стара Загора и България

Забранява се къпането в язовир Копринка и останалите водни басейни в община Казанлък

2094 18/07/2024 18:57 Общество България
Забранява се къпането в язовир Копринка и останалите водни басейни в община Казанлък
Divident.€U Divident.€U

Със заповед на кмета на Община Казанлък се забранява къпането в язовир Копринка. Назначена е общинска комисия, която трябва да определи места за къпане и да упражни контрол във връзка с обезопасяването на водните площи.
При възникване на критични ситуации, свързани с удавяния, трябва незабавно да се информират органите на държавната и местната власт по установения ред – Общински съвет за сигурност на тел. 0431/98357 – за предприемане на необходимите мерки.

В заповедта се казва:
Забранява се къпането в язовир „Копринка“ през летния сезон на 2024 г., както на плажа от северната му страна, така и по цялото протежение на язовира, с цел предотвратяване на водни инциденти и опазване здравето на населението.
Забранява се къпането, плуването и използването за водни спортове на останалите водни обекти на територията на общината, като открити канали, изкопи, реки, микроязовири, езера и други водни басейни.
Собствениците, концесионерите и арендаторите на микроязовири, открити канали и други водни площи, забранени за къпане, са задължени да ги обезопасят с ясно забележими предупредителни и забранителни знаци.
Лицата, които нарушават разпоредбите на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяване на водните площи, носят административна отговорност съгласно Закона за административните нарушения и наказания, напомнят от общината.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество