Новини от област Стара Загора и България

Арестуваха го

Уволнен от работа запали пожар в чирпанското село Димитриево

Уволнен от работа запали пожар в чирпанското село Димитриево
Divident.€U Divident.€U

Кметът на Чирпан Ивайло Крачолов: Пожарът в село Димитриево е изгасен. Извършителят е заловен

42-годишен мъж е задържан от полицията заради причиняване на голям пожар в чирпанското село Димитриево. Мъжът бил уволнен от работодателя си. В знак на протест, той запалил няколко автомобилни гуми в двора си в покрайнините на селото, научи Divident.EU от свои източници. В резултат на горещото време огънят бързо се разпрострял наоколо и обхванал общо 12 имота около къщата на причинителя на пожара. За щастие повечето от тях били изоставени, няма пострадали хора.

В РУ-Чирпан е започнато досъдебно производство срещу задържания извършител.

Сигналът за пожара е получен в полицията днес в 11:36 часа и на място ведната са изпратени екипи на полицията и пожарната.

На терен са пристигнали седем екипа на пожарната. В 14:17ч. се е наложило да бъде спряно напрежението по жп линията между Михайлово и Меричлери, съобщиха от полицията и от Община Чирпан.

Към момента движението на влаковете все още не е възстановено.  

Към 17.15 часа е овладян фронта на пожара към село Осларка, накъдето огънят се е насочил. Към същия час пожарът, изгорил 12 двора в селото, е изгасен", съобщи кметът на Община Чирпан Ивайло Крачолов, който благодари на екипите за действията. На място дойде и областният управител на област Стара Загора Методи Марков.

8 селскостопански машини от близките земеделски кооперации правят просеки. Няма пострадали хора. Обстановката постепенно се нормализира.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред