Новини от област Стара Загора и България

ПП-ДБ ще върне втория мандат неизпълнен

4189 18/07/2024 11:58 Политика Опозиция
ПП-ДБ ще върне втория мандат неизпълнен
Divident.€U Divident.€U


Парламентарната група на ПП-ДБ няма да реализира втория мандат за съставяне на правителство и ще го върне неизпълнен.

„В рамките на вчерашния ден проведохме срещи с останалите парламентарни групи. Стара ясно, че няма подкрепа за нашия подход – първо антикорупционни закони, след което разговори за правителство. Това ни поставя в ситуация да не можем да реализираме втория мандат. Заради това в момента, в който президентът ни покани, ние да отидем и да го върнем неизпълнен“. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов.

Бившият премиер, а сега съпредседател на ПП-ДБ Кирил Петков благодари на президента Румен Радев за дадената възможност партиите да могат да се справят с корупцията чрез антикорупционно мнозинство. 

По думите на Людмила Илиева от ПП-ДБ подходът на партията е бил приет позитивно по време на разговорите.

„За първи път видяхме остри опоненти в зала да сядат и да разговарят добронамерено с една-единствена цел – да се намери път за изход от този политически тупик. Отчитаме самия процес, по който протече разговорът като позитив и тепърва ще следваме този подход и ще го поставяме като основа за решаване на наболелите политически проблеми в страната“, каза Илиева.

Акад. Николай Денков заяви, че ПП-ДБ ще изчакат да видят на кого ще бъде връчен третият мандат и тогава ще решат дали ще отидат на разговори или не.

Коментари към новината

Още новини от Политика