Новини от област Стара Загора и България

70 доброволци влизат тази сутрин в битка с 12-километров пожар край Стара Загора

70 доброволци влизат тази сутрин в битка с 12-километров пожар край Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Близо 70 доброволци се събраха тази сутрин в района на местността „7-ми километър“ край Стара Загора, за да се включат в гасенето на бушуващия от вчера следобед пожар. Те ще бъдат ръководени от секретаря на общината Николай Диков. Правят се просеки, които да ограничат разпространението на огъня.

Местността "7-ми километър" се намира по пътя към Старозагорските минерални бани. Огневата линия на бедствието вече е около 12 километра, шест огнища са локализирани до момента, съобщи старши комисар Стоян Колев, директор на  РДПБЗН-Стара Загора. Очаква се около обяд да пристигнат двата хеликоптера, които изпраща българската армия, за да помогнат на гасенето на пожара, допълни областният управител Методи Марков. Те се надяват пожарът да бъде овладян в рамките на деня.

Николай Диков

В борбата с огъня се включиха седем пожарни екипа, от Стара Загора, София, Чирпан и Казанлък, помага им високопроходима и тежка техника на „Мини Марица изток“.

Изгоряла е една къща във вилното селище на „7-ми километър“, още вчера са евакуирани всички хора, които живеят там. Няма жертви на пожара или тежко пострадали до този момент.

Коментари към новината

Още новини от Общество