Новини от област Стара Загора и България

Богата програма предлага Община Казанлък на Празниците в Долината на тракийските царе

2212 15/07/2024 18:16 Култура Сцени
Богата програма предлага Община Казанлък на Празниците в Долината на тракийските царе
Divident.€U Divident.€U

Програмата на тазгодишните Празници в Долината на тракийските царе, организирани от Община Казанлък, ще започне на 30 август /петък/ и ще продължи до 6 септември. Начало на празниците ще бъде поставено с XV научна конференция на Исторически музей "Искра“ с тема "Проблеми и изследвания на тракийската култура“.

Официалното откриване ще бъде на 30 август от 20:00 часа в парк "Тюлбе“, когато ще бъде връчена наградата на името на проф. Александър Фол за изключителен принос в изучаването на бита и културата на древните траки. Вечерта ще продължи със спектакъла "Златна маска“. Наред с традиционните събития , представяне на книги, прожекции на филми, концерти, творчески работилници, атракции и разнообразни прояви за малки и големи , публиката ще може да се наслади отново на магичните оперни вечери на открито на брега на язовир "Копринка“, организирани съвместно с Държавна опера Стара Загора.

Празниците в Долината на тракийските царе са едни от най-значимите и емблематични празници в Община Казанлък. Ежегодно те обединяват традиционни и съвременни форми на различни видове изкуства – музика, изобразително и театрално изкуство, фотография и нови технологии, а стремежът на местната администрация е по разнообразен и съвременен начин да се популяризира богатото културно наследство на древните траки.
Пълната програма за Празници в Долината на тракийските царе може да разгледате тук:

lhttps://www.kazanlak.bg/cat-814.html

 

Коментари към новината

Още новини от Култура