Новини от област Стара Загора и България

Тракийски университет с дарение за болницата в Кюстендил

Тракийски университет с дарение за болницата в Кюстендил
Divident.€U Divident.€U

Ректорът на Тракийски университет проф. Добри Ярков, проф. Дарина Заимова – заместник –ректор по научноизследователска и международна дейност и д-р Здравко Тодоров – главен мениджър на университета проведоха работна среща в град Кюстендил. С тази визита представителите на старозагорското висше учебно заведение затвърдиха партньорството си с Община Кюстендил, Търговско-промишлената палата и Многопрофилната болница за активно лечение в града.

Участие в срещата взеха кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, председателят на Кюстендилска търговско-промишлена палата Ваньо Костадинов, председателят на Общински съвет – Кюстендил Димитър Велинов и изпълнителният директор на МБАЛ "Д-р Никола Василиев“ Димитър Стоилов.

По време на гостуването си , ректорът на Тракийски университет обяви, че старозагорското висше училище е направило дарение в подкрепа на кюстендилската болница.
"Преди няколко години стартирахме едно сътрудничество с Община Кюстендил. За тези четири години се оказа, че това сътрудничество е доста успешно - имаме над 200 студенти, обучавани на място по различни специалности.

Тази форма на изнесени обучения я стартирахме пилотно в Кюстендил и се оказа, че тя работи успешно. За да могат младите хора да остават по родните си места, да могат тук да създават семейства, тук да завършват образованието си, тук да имат развитие. Тук работим заедно по проекти в научно-развойната дейност, а с Търговско-промишлената палата залагаме бизнес модели.“ – заяви проф. д-р Добри Ярков и допълни, че в болницата вече е пристигнало и самото дарение. Става въпрос за легла, медицински консумативи и оборудване. "Преди няколко години стартирахме обучение на медицински сестри и акушерки. Това ще продължи и в бъдеще. Този модел е полезен не само за Тракийски университет и Кюстендил, а и за цяла България.“

 

Коментари към новината

Още новини от Образование