Новини от област Стара Загора и България

Полицейска акция премахна блокадата на пътя от Стара Загора към АМ "Тракия"

Полицейска акция премахна блокадата на пътя от Стара Загора към АМ Тракия
Divident.€U Divident.€U

Рано тази сутрин е била премахната блокадата в района на бившето летище на Стара Загора по пътя към детелината с АМ "Тракия". Движението по трасето вече е напълно свободно за движение, след като в продължение на седмица пътят беше блокиран от полицейски кордон и разпънати палатки на пътното платно, заради намерението на автоколона от протестиращи да преминат през пътния възел на автомагистралата, съобщи БНР "Радио Стара Загора"

В 4,30 ч. тази сутрин е проведена координирана полицейска операция в цялата страна, която е премахнала всички палаткови лагери на протестиращи, разположени върху участъци за движение на моторни превозни средства, както в София, така и в други селища на страната, включително този край Стара Загора. Акцията край бившето старозагорско летище е била проведена по заповед на директора на ОД на МВР – Стара Загора, комисар Стоян Стоянов.

Палатковият лагер тази сутринТака движението на автомобилния поток през мястото на блокадата на изхода на Стара Загора към АМ Тракия вече е напълно възстановено.

Около мястото на досегашната блокада, встрани от пътя, са разпънати около 10 палатки по информация на репортер на БНР "Радио Стара Загора".

Протестиращите не са оказали съпротива по време на операцията, дори някои от тях сами са преместили палатките и вещите си от пътя, подчерта по време на брифинг след акцията началникът на "Пътна полиция" - Стара Загора гл. инспектор Бончо Славов. Не са извършени арести, на трима от протестиращите са наложени наказателни актове за нарушения по Закона за движение по пътищата.

На мястото остава полицейски екип, който ще подсигурява безопасното преминаване на автомобили в района.

По-късно протестиращи от палатковия лагер разказаха с видео във фейсбук какво се е случило според тях. Около 4,30 часа сутринта на мястото на блокадата са пристигнали около 50 представители на жандармерията и полицаи, които са вдигнали от сън протестиращите.

Проверили са им документите и са направили тестове за алкохол и наркотици на водачите на автомобили, които идват или тръгват от лагера. На всички паркирали автомобили в района са написани фишове за неправилно паркиране.

Според автора на видеото жандармерията не е проявила агресия. Протестиращите сами са преместили палатките от пътното платно, както и струпани вещи - по думите му предимно храна и напитки.

Коментари към новината

Още новини от Общество