Новини от област Стара Загора и България

Правителството назначи нов областен управител на Стара Загора и още 6 области

4203 03/07/2024 23:13 Политика Власт
Правителството назначи нов областен управител на Стара Загора и още 6 области
Divident.€U Divident.€U

Стара Загора има нов областен управител с решение на служебното правителство на Димитър Главчев, с което от 3 юни се сменят губернаторите и на още 6 области - Враца, Монтана, Разград, Смолян, Шумен и Ямбол.

Областен управител на Стара Загора става Методи Марков от ПП ГЕРБ. Той е магистър по специалността „Публична администрация“ от Академията на МВР в гр. София. Бил е дългогодишен служител в системата на МВР. Между 2011 г. и 2018 г. е зам.-кмет на община Мъглиж.

За областен управител на Враца е назначен Николай Николов, също от ПП ГЕРБ. Той е финансист по образование. От 2023 г. е заместник областен управител на област Враца. Преди това е работил 6 години в същата областна администрация в сферата на административния контрол и регионалното развитие.

За областен управител на област Монтана е назначен Калин Хайтов от ПП ГЕРБ. Досега е заемал длъжността заместник областен управител в същата област. Бил е преподавател в професионалната гиманзия „Проф. арх. Стефан Стефанов“ в Монтана. Завършил е Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Севджан Съдкъев от ПП ДПС е назначен за областен управител на област Разград. Той придобива образователно-квалификационна степен „Магистър“ по специалността „Индустриален мениджмънт“ от Русенския университет „Ангел Кънчев“. За да заеме длъжността Народното събрание гласува за освобождането на Съдкъев като член на Надзорния съвет на Агенцията за публичните предприятия и контрол.

Румен Пехливанов от ПП ДПС е назначен за областен управител на област Смолян. Той е икономист е по образование. В периода 2001 г. – 2023 г. е бил кмет на община Рудозем, а между 2003 г. и 2007 г. – председател на Общинския съвет в същата община.

Бейнур Ахмед от ПП ДПС е назначен за областен управител на област Шумен. Близо 15 години работи в община Шумен, а от 2013 г. до 2015 г. е главен секретар на Областната администрация Шумен. Завършил е ШУ „Епоскоп Константин Преславски“.

Николай Костадинов от ПП ГЕРБ е назначен за областен управител на област Ямбол. Има висше юридическо образование. От 2023 г. е заместник областен управител на област Ямбол. Преди това, близо седем години е бил старши юрисконсулт в Инспекция по труда – гр. Ямбол.

Коментари към новината

Още новини от Политика