Новини от област Стара Загора и България

Нови куриерски фирми навлизат в Стара Загора, търсят складове под наем

8682 25/06/2024 14:27 Строителство Имоти
Нови куриерски фирми навлизат в Стара Загора, търсят складове под наем
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Нови куриерски фирми навлизат в Стара Загора. Те се разрастват бързо и търсят готови помещения, предимно складове под наем, съобщи за Divident.EU Огнян Георгиев, собственик на „Топ Имот БГ“. Фирмата му е специализирана в сделки с индустриални и складови площи и терени за застрояването им в регион Стара Загора.

Наскоро отдадохме под наем 2 помещения на BOX NOW, казва Георгиев.
Очаква се скоро в Стара Загора да стъпи и друга куриерска фирма – румънска, която е съдружник на EMAG, допълва той.
Иновативните куриерски услуги се развиват с бързи темпове в цялата страна.

BOX NOW, например развива своята дейност вече в над 70 български града, което им осигурява значително покритие в страната.
Едно от големите предимства на услугата е възможността за доставка на стоката в същия ден за големите градове като София, Варна и Пловдив. За по-малките и по-отдалечени населени места в България доставката се осъществява на следващия ден.

Мрежата от автомати на BOX NOW е изградена така, че да бъдат винаги на удобни и лесно достъпни места в градовете, близо до жилищните райони. Автоматите са на разположение за клиентите 24 часа в денонощието.

През миналата година „Топ Имот БГ“ продаде парцел от 16 дка в местността „Голеш“ на „Еконт“, които планират да изградят в Града на липите логистична база. До този момент обаче все още не са започнали строителните работи.
„Куриерските фирми търсят най-много индустриални площи под наем през последните месеци“, обобщава Огнян Георгиев.

Намалява интересът към строителство на индустриални обекти в Стара Загора и се увеличава търсенето на площи под наем. Тази година няма чуждестранна фирма, която да е купила от нас парцел, за да строи ново производствено помещение, казва Георгиев.
Намаленото търсене, според него се дължи най-вече на политическата обстановка и несигурността за бизнеса.

Някои цени остават същите, други растат Цената на помещение или склад под наем в Стара Загора е 5 лв./ кв.м. Тази цена не е променяна отдавна, казват от агенцията на Георгиев.
Огромен ръст те отчитат при цените на парцелите за застрояване. Там за близо година скокът е от 45 евро/кв.м. до 80 евро/ кв.м.
За Стара Загора остава проблема с липсата на подходящи площи за индустриално строителство. Най-много се търсят парцели в района на бившето летище.
„В момента наш клиент иска да закупи около 30 дка земя около Летище Стара Загора за изграждане на складова база. За земеделска земя там искат 20 евро/ кв.м. Така цената за такава площ в района на бившето летище стигна 1,3 млн.евро, казва Георгиев.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Строителство