Новини от област Стара Загора и България

Избраха Рая Назарян за председател на 50-ото Народно събрание

4608 20/06/2024 11:52 Политика Власт
Рая Назарян
Избраха Рая Назарян за председател на 50-ото Народно събрание
Divident.€U Divident.€U

След два опита в сряда, депутатите не успяха да изберат председател на парламента. При повторното гласуване днес, втори ден от първото парламентарно заседание, и след две почивки от по 30 минути, депутатите събраха необходимите гласове , за да си изберат парламентарен шеф.

131 гласа получи номинацията на Рая Назарян, ГЕРБ, за председател на 50-то Народно събрание – гласовете на депутатите от ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ". Други депутати не гласува "за" номинацията на ГЕРБ. Против бяха 66 депутати, с „въздържал се“ гласуваха 39.

Коя е Рая Назарян?
Рая Назарян е трети мандат депутат, тя е неомъжена, с дете. Родена е на 16 септември 1985 г. в град Варна. Завършила е Юридическия факултет на УНСС, а от 2013 г. е член на Софийската адвокатска колегия.
Процесуален представител е на Делян Добрев по иска на Илиян Василев срещу Добрев от 27.01.2023 г., с който Василев претендира за компенсация за това, че над година и половина не е разполагал със средствата си заради наложения му запор.
Тя водеше листата на ГЕРБ в 24-и МИР в София на последните избори. Влезе в политиката през 2022 г. и бе представена като ново лице на ГЕРБ лично от лидера Бойко Борисов.

Коментари към новината

Още новини от Политика