Новини от област Стара Загора и България

Всички футболисти на "Берое" са с отрицателни PCR-тестове преди мача с "Левски"

927 05/08/2020 13:13 Спорт България
Всички футболисти на Берое са с отрицателни PCR-тестове преди мача с Левски
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Отборите на "Левски" и "Берое" ще започнат новия футболен шампионат пред публика на стадиона на Герена в столицата на 10 август, понеделник, от 20 часа.

Това стана възможно след като вчера вечерта здравният министър проф. Костадин Ангелов издаде заповед да се допуска публика на спортните състезания на открито при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Това означава, че капацитетът на откритите спортни съоръжения може да се запълва с публика до 50%. Зрителите трябва да сядат през седалка и да спазват дистанция помежду си от метър и половина.

Очаква се домакините да пуснат в продажба общо около 4000 билета. Гостуващите фенове от Стара Загора ще могат да си купят билети на място.

„Берое“ се готви в пълен състав за първия мач от новия сезон. Преди подновяването на шампионата всички играчи на „Берое“, треньорският състав и хората от спортния щаб бяха подложени на тестове за коронавирус COVID-19. Абсолютно всички проби, които бяха взети са отрицателни! "Надяваме се занапред също да бъде така и отборът да води нормален тренировъчен процес, с който да се готви за предстоящите срещи", съобщиха от треньорския щаб.

 

Коментари към новината

Още новини от Спорт