Новини от област Стара Загора и България

Община Казанлък обявява частично бедствено положение

2137 14/06/2024 10:18 Общество България
Община Казанлък обявява частично бедствено положение
Divident.€U Divident.€U

Със заповед на кмета на община Казанлък Галина Стоянова се обявява частично бедствено положение в гр. Шипка, гр. Казанлък, с. Хаджидимитрово и с. Шейново. Сформирани са екипи, които ще започнат да описват щетите по къщите на физическите лица.

Те ще получат еднократна помощ в размер на 1600 лв. За засегнатите общински сгради- детски градини, училища и административни сгради, общината ще потърси финансова помощ от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. Описването на щетите ще започне от най-засегнатия град- Шипка.

Снощи от общината съобщиха, че множество сигнали са получени в дежурния център  след преминалата силна буря. Последиците от нея са паднали дървета на много места, едно от тях върху кола на бул. "23-ти пехотен Шипченски полк".

Отнесена е част от покрива на детска градина 9 "Слънчице". Поражения има и на цветарския сектор на пазара. Общинското предприятие "Комунални дейност и поддържане на инфраструктурата " е организирано и вече е на терен. Доброволци се събират, за да окажат помощ при разчистването. Вследствие от бурята в град Шипка и село Шейново е прекъснато електрозахранването, за което са уведомени екипи на ЕВН.

Там също има паднали дървета и свлачище на главния път. В село Горно Изворово електрозахранването също е прекъснато. Няма данни за пострадали хора. Предприети са всички необходими действия и са ангажирани всички отговорни екипи за овладяване на ситуацията след природната стихия.

Коментари към новината

Още новини от Общество