Новини от област Стара Загора и България

Усетете бойния дух на траките в Археокоплекс „Долината на тракийските царе“

Усетете бойния дух на траките в Археокоплекс  Долината на тракийските царе
Divident.€U Divident.€U

Демонстрации и тракийски игри с „Багатур“ На 22 юни 2024, от 10 до 17 часа, в Археокомплекс „Долината на тракийските царе“ може да се впуснете в незабравимо тракийско приключение.
Тракийски войни, облечени в тракийски дрехи, ще демонстрират за вас бойни техники и ще ви разкажат повече за оръжието на траките. Ще имате възможност да разберете повече за тракийското снаряжение и ще можете да изпробвате уменията си за стрелба с лък.

Под вещото ръководство на гостите от „Багатур“ ще имате възможност да стрелят по две мишени с 10 стрели. Освен лъкове за възрастни, на разположение ще бъдат и лъкове за деца. Няма възрастово ограничение за стрелбите – всеки е добре дошъл.

Преди да се впуснате в тракийските игри, ще имате възможност да разгледате макет на древния тракийски град Севтополис, да разберате повече за тракийските войни, погребални ритуали и съкровища чрез специално създадена 3D виртуална реалност. Археокомплексът “Долината на тракийските царе” е най-новият туристически обект в община Казанлък, който ви дава възможност да се потопите в света на траките по съвременен и атрактивен начин. Освен отправна точка към всички тракийски гробници и културни обекти в района, комплексът е и място, в което може да прекарате един незабравим ден, да надградите знанията си за траките, както и да наемете колело и да обиколите Долината на тракийските царе по свой собствен маршрут.

Линк към събитието: https://www.facebook.com/share/8f8QC7n1RmgmCLx8/ Архекомоплекс „Долината на тракийските царе“ работи всеки ден от 9 до 19 ч.
Ще ни откриете тук - https://maps.app.goo.gl/z4uXynudnwmtjbuZ8 Цената за посещение в Археокомплекс “Долината на тракийските царе” е 8 лв. и 4 лв. за ученици и студенти. Билети могат да бъдат закупени и онлайн от https://kazanlak.urboapp.com/ Цената на стрелба с 10 стрели е 5 лв., демонстрациите на тракийско снаряжение са включени в цената на билета.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Туризъм