Новини от област Стара Загора и България

„Берое“ изведе 21 футболисти на първа тренировка преди новия сезон (ВИДЕО)

5076 11/06/2024 19:54 Спорт Стара Загора
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

Старши треньорът на „Берое“ Стара Загора Хосе Луис Ачиари проведе първа тренировка с футболистите на професионалния клуб. На тренировъчния комплекс „Локомотив“ той изведе 21 футболисти. Петима от тях са юноши на „Берое“, които ще получат шанс да се включат в основния състав на мъжете, ако покажат качества по време на подготовката, каза на брифинг Ачиари.

Хосе Луис Ачиари

Според старши треньора на зелено-белите отборът стартира подготовката си за новия шампионат с 90% от фустобилсите, с които завърши старото първенство. Лучано Скуадроне и Франко Минго ще се присъединят към съотборниците си по-късно. За „Берое“ вече няма да играе Вини Трибуле, който премина в друг клуб, приключени са и договорите на още няколко футболисти, които са изтекли.

Съдбата на голямата звезда на „Берое“ Себастиан Вия все още е неизвестна. „Имаме различни оферти за неговото бъдеще и ние избираме най-добрата“, каза Ачиари. Според него вероятността да не се стигне до споразумение за продажбата му е малко вероятна. Ако все пак това се случи, Вия ще продължи да рита за „Берое“, тъй като има договор с клуба за още 2 години.

Двама нови играчи ще се присъединят към отбора по-късно  които ще пристигнат по-късно. Себастиан Вия гледаме различни оферти за неговото бъдеще. Много сме доволни, започваме с пълни обороти.

Петима юноши започват с нас. Трибуле си тръгна, сега има нови играчи, в скоро време ще ги обявим. Единият е Хуан Карлос Пинеда, който играе като втори нападател, вторият е Алберто Салидо, който играе по фланговете.

Стремим се да привлечем нови играчи, които имат качества, за да бъдем напред в шампионата, каза още Ачиари. „Вече направихме оферта за трима български играчи от „А“ група и чакаме отговори да дойдат при нас“.

Старши треньорът на „Берое“ подчерта, че за разлика от миналия полусезон отборът не започва от нулата – „Имаме ключови играчи, утвърдени футболисти, имаме и петима юноши, които започват с нас от първия ден. Те могат да постигнат договор с първия отбор, ако се представят по най-добрия начин. Имаме база футболисти, върху която се стремим да надграждаме. Ще играем контроли със силни отбори контроли от „А“ група и от втора група. Резултатите няма да са важни, а играта. Целият ни опит като треньори и ръководство трябва да ни помогне да постигнем по-добри резултати през новия сезон“, каза още Ачиари..

До началото на първенството „Берое“ може да договори още 2 - 3 приятелски мача, възможно е да отиде за седмица и на лагер.

Ачиари призна, че отборът му се нуждае от още един офанзивен играч и един с дефанзивни качества, бекове от ляво и от дясно. Той се надява клубът да успее да привлече подходящи футболисти от българското първенство.

Вижте пълния видеозапис на брифинга, даден от Ачиари преди старта на първата тренировка на „Берое“.

Коментари към новината

Още новини от Спорт