Новини от област Стара Загора и България

Кметът Живко Тодоров ще разговаря с протестиращите от блокадата до летището

Кметът Живко Тодоров ще разговаря с протестиращите от блокадата до летището
Divident.€U Divident.€U

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров заяви по Нова ТВ, че днес ще се срещне с протестиращите, които са блокиране от полицейски кордон на основния изход на Стара Загора към АМ "Тракия" в района на бившето летище. Участъкът е под блокада от полицаи, които не пропускат протестиращите от петък, 31 юли, когато към АМ "Тракия" потегли автоколона със заявено намерение да премине през детелината на магистралата. Основните искания на протестиращите са за оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

В района на старозагорското летище обаче протестиращите се натъкнаха на полицейски кордон, който не позволи автоколоната да достигне до магистралния пътен възел. Обяснението на властите беше, че подобно действие е твърде рисково и създава предпоставки за пътни инциденти. Вчера протестиращите призоваха на пресконференция на мястото на блокадата представители на областна администрация, община Стара Загора, полицията и други служби, но никой от тях не се отзова на поканата. Идеята е била на срещата с властимащите да се постигне компромисен вариант.

Протестиращите останаха на място и през нощта. Те заявиха, че ще останат безсрочно, докато не бъдат допуснати да преминат през детелината на АМ "Тракия". Полиция и жандармерия обаче продължават да охраняват конфликтната точка.

Пътуващите и идващите откъм Димитровград се пренасочват през обиколни пътища. Кметът Живко Тодоров се надява чрез срещата си с протестиращите да бъде постигнато решение, което да освободи от блокадата пътя към магистралата, тъй като по думите му, тя създава твърде големи затруднения за гражданите.

Коментари към новината

Още новини от Общество