Новини от област Стара Загора и България

Пореден протест ще блокира пътя между Обручище и Мъдрец за неопределено време

4853 03/06/2024 09:17 Общество България
снимка: архив
Пореден протест ще блокира пътя между Обручище и Мъдрец за неопределено време
Divident.€U Divident.€U


С настоящото ви уведомявам, че представлявания от мен ИК "Обручище завинаги" организира протестни действия с ограничаване движението на пътя  за неопределено време. Протестът започва на 4 юни от 6 часа , съобщава в писмо до медиите председателят на ИК „Обручище завинаги“ инж. Тенчо Кайряков.


Блокиран ще бъде пътя:

- от Гълъбово до Брикел - кръговото кръстовище, южно от кръстовището със затваряне на пътната връзка, представляваща началото на пътя за ремонт.

- Края на посочения участък -  бензиностанция в началото на с. Мъдрец

-Вътрешен общински път между р-к „Трояново-1" и р-к „Трояново- 3"

Протестът е във връзка с обещания от АПИ основен ремонт на 15,7км от път III-5504 Мъдрец Искрица Медникарово п.к. Обручище (Раднево - Гълъбово), който трябваше да започне през първото тримесечие на 2024г.

„Цел на протестните действия е да се започне ремонт на републикански път ІІІ- 5504/П/Искрица Медникарово Обручище/ПІ-554/който е в ужасно състояние, изровени дупки из цялото платно, компрометирани мостови съоръжения.
Всеки ден по този път се пътува към Рудник Трояново 3, към ТЕЦ „Контур Глобал Марица Изток 3", завод КНАУФ с. Медникарово и други частни фирми. Над 1000 автомобила, около 30 автобуса и изобщо хиляди работници и граждани, пътуват по посочения маршрут. Товарния трафик от посочените предприятия също е много голям“, посочват организаторите.

За да не се създават неприятни и фатални ситуации, предприемаме описаните действия от наша страна, подкрепени от населението на селата по поречието на река Соколица, допълват те и посочват, че предприетите протестни действия нямат нищо общо с предсрочните парламентарни избори и избори за европейски парламент на 9 юни.

Коментари към новината

Още новини от Общество