Новини от област Стара Загора и България

Рок музика огласи казанлъшката гара и събра стотици фенове

1927 31/05/2024 23:05 Култура Сцени
Рок музика огласи казанлъшката гара и събра стотици фенове
Divident.€U Divident.€U

Стотици жители и гости на града се събраха на казанлъшката гара и се насладиха на концерта на фона на железопътните линии. Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“, а община Казанлък е местен партньор. Казанлъшката рок група "Антим" обра овациите на публиката. След подгряването им на сцената се качи група X-R@Y. Тя е създадена в края на 2006 г.

През 2010г. участва в първия сезон на шоуто „България търси талант“ и се превръща в абсолютна сензация. В края на 2022 година са отличени в музикалния конкурс на фондацията, носеща името на легендарния Бийтълс Джон Ленън. Следващата група , която взе участие в събитието е "УИКЕДА". Тя е създадена през 1998 г. през 1999 г. на пазара излиза дебютният им албум „Революция“, който буквално взривява музикалните класации. Този албум е избран и в топ 35 на българските албуми за всички времена. Следват още 4 успешни албуми.

Концертът се проведе на фона на спрелия на перона влак, композиран с царските вагони на „Корона експрес“ на Цар Борис III. Заместник кметът на община Казанлък Даниела Коева поздрави зрителите от нейно и от името на кмета на община Казанлък Галина Стоянова. Беше прочетен и поздравителен адрес от Мария Генова -генерален директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура". : "Благодаря Ви, че пазите традициите живи и че сьхранявате този празник на красотата и младостта! Искрено се радваме, че тази година участваме выв фестивалната програма с ,Концерти на гарата" и ще допринесем за доброто настроение на жителите и гостите на града." гласеше той. След приключване на концерта, присъстващите бяха поканени на коронацията на Царица роза 2024 на площад Севтополис.

Коментари към новината

Още новини от Култура