Новини от област Стара Загора и България

Ремонтират бившето кино в центъра на Мъглиж за близо 700 хил.лева

5664 13/05/2024 13:52 Общество България
Ремонтират бившето кино в центъра  на Мъглиж за близо  700 хил.лева
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Първият етаж ще се прпевърне в туристически информационен център и изложбена зала

Започна преустройство на бившето кино в центъра на Мъглиж, свързано с културния живот на общината. Цялостният ремонт стана възможен след успешно защитен проект на Местната инициативна група – Мъглиж, Казанлък, Гурково.

На първи етап ще бъде направен цялостен ремонт на сградата на стойност 450 хил. 847 лв. Ще се ремонтира покрива и ще се направи изолация на сградата. Срокът за приключване на строителните работи по проекта е 30 юни 2025 година.
Ще бъде направено преутройство на първия етаж на сградата, който ще се превърне туристическо-информационен център и експозиционна зала.

В този проект инвестираните средства ще бъдат в размер на 239 хил.629 лв.
Изпълнител на двата проекта е Менкаура ЕООД.

За успех на начинанието беше отслужен празничен водосвет в присъствието на зам.-кметовете на Мъглиж Рени Малева- предс. на УС на МИГ – Мъглиж, Казанлък и Гурково, на зам.кмета Илиян Илиев,  председателя на Общинския съвет Мария Костова, представител на строителната фирма и на строителния надзор.
Първа копка постави началото на строителните работи. Събитието уважиха десетки граждани на Мъглиж, които споделиха, че с години чакат отново да отвори врати тази символична за градчето сграда. 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество