Новини от област Стара Загора и България

Факултет „Техника и технологии“ чества празника си под знака на 60 години висше образование в Ямбол

Факултет  Техника и технологии  чества празника си под знака на 60 години висше образование в Ямбол
Divident.€U Divident.€U

Честването на Празника на Факултет „Техника и технологии“ - 11 май Ден на Св. Св. Кирил и Методий започна с колоритни изложби от модната и кулинарна индустрии в красиво съчетание на българския фолклор и най-съвременните тенденции в професионалните направления под надслов „Моден дизайн, вдъхновен от българския национален костюм“ и „С вкус на празника на Факултет „Техника и технологии“.

Официалната церемония откри деканът проф. Ваня Стойкова с препратка към миналото, и в очакване на още по-добро бъдеще за младите хора в Ямбол: „В този ден, винаги се обръщаме към миналото на нашето учебно заведение, което през тази година, през септември ще отбележи 60 години от своето създаване – 60 години от полагането на основите на висшето образование в Ямбол. И черпейки сили и вдъхновение от миналото да се стремим и постигаме още по-високи цели, които да ни отредят достойно място сред факултетите на Тракийски университет и сред висшите училища, обучаващи в областта на техническите науки. По случай празника пожелавам на всички преподаватели, студенти, докторанти и служители на ФТТ, здраве и дръзновение за нови успехи! И нека искрата, която запалиха нашите първоучители Светите братя Кирил и Методий да ни води напред, да ни вдъхновява, за да не угасва никога стремежът към знанието! Честит празник!“

От името на ректора и ректорското ръководство, академичната общност на Факултет „Техника и технологии“ беше поздравена от заместник-ректора по учебна и информационна дейност проф. Нели Грозева: „Всички ние се гордеем с вашия професионализъм и енергията, която влагате в работата си при подготовката на компетентни и мотивирани инженерни кадри. Поздравяваме Ви за Вашата инициативност и иновативност при реализирането на обучителната и научно-изследователска дейност, за популяризирането на дейността на факултета сред обществеността с различни съвременни конкурсни и състезателни активности, привличащи вниманието и интереса на младите хора. Благодарим Ви за старанието, което полагате при утвърждаване авторитета на Факултета и Тракийски университет. Вашите успешно реализирани кадри са доказателство за високото качество на обучение, което получават във Факултета. Желаем на всички здраве, лично благополучие, както и бъдещи образователни и научни постижения!“

Заместник-ректорите проф. Румен Бинев, доц. Емил Славов и доц. Боряна Парашкевова също отправиха своите поздравления и поднесоха цветя и подаръци.

Областният управител на Ямбол Биляна Кавалджиева-Димитрова приветства преподаватели и студенти: „Този факултет е доказателство, че с много работа и упоритост, традициите и добрите практики в образованието могат да се поддържат вече шест десетилетия. Поздрави за ръководството на факултета и преподавателите, които предават своя опит и любов към науката на студентите си. А Вие, скъпи студенти, винаги се гордейте, че сте възпитаници на Факултет „Техника и технологии“ – учебно заведение с богата история и светло бъдеще!“.

Празникът беше уважен от кмета на Община Тунджа, който благодари, че Факултетът се грижи за създаването на квалифицирани кадри в региона: „Желаем Ви здраве, много успехи в учебната, преподавателската и научно-изследователската дейност, с благодарност, затова че провеждате тук изключително качествено образование и с гордост и благодарност мога да заявя, че голяма част от колегите в Община Тунджа, а като цяло и младите хора в региона са Ваши възпитаници и трябва много да се гордеете с тях!“.

На събитието присъстваха представители на ръководството на общините Ямбол и Тунджа, на Регионално управление на образованието, директори и учители от партньорски професионални гимназии.

Грамоти, подаръци и купи получиха победителите в организираните по случай празника инициативи: Състезание "Майсторско управление на автомобил"; Конкурс „Моден дизайн, вдъхновен от Българския национален костюм“; Състезание по Информационни технологии; Състезание по Програмиране; Състезание по CAD проектиране; Състезание "С вкус на празника на Факултет „Техника и технологии"; Турнир по футбол за купата на Факултет „Техника и технологии“.

Виртуозно изпълнение на Северняшки танц от танцова школа All steps с ръководител Антон Мъхчиев ознаменува края на празник на Факултета – деня на Светите братя Кирил и Методий в църковния календар.

Коментари към новината

Още новини от Образование