Новини от област Стара Загора и България

Осъдиха двама мъже за кражби на кабели от осветлението в парк Аязмото

Осъдиха двама мъже за кражби на кабели от осветлението в парк Аязмото
Divident.€U Divident.€U

Двама мъже на 24 и на 26 години влизат в затвора за кражба на кабели от парк "Митрополит Методий Кусев" - Аязмото в Стара Загора. 26-годишният М.М. ще лежи 5 години при строг режим, тъй като е извършил престъплението в условията на опасен рецидив, постанови състав на Районен съд - Стара Загора. За другия подсъдим по делото - Д. А., на 24 години, съдът постанови наказание лишаване от свобода за срок от 3 години, чието изпълнение отложи за максималния изпитателен срок от пет години.

Съдебният състав призна М. М. и Д. А. за виновни в това, че на 4 септември миналата година в Стара Загора, в съучастие като извършители, чрез използване на техническо средство - нож, отнели чужди движими вещи от парк „Митрополит Методи Кусев“ - кабел с дължина 425 метра, собственост на Община Стара Загора. Двамата подсъдими извършили кражбата на кабел от седем стълба за парково осветление в района на „Залата на смеха“, като по този начин било засегнато не само правото на собственост на Община Стара Загора, но и възможността на гражданите да посещават парка в тъмната част на денонощието.

Пред Районен съд – Стара Загора делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което първоначално определените на подсъдимите наказания бяха намалени с една трета.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред