Новини от област Стара Загора и България

Обмислят отмяна на традиционния събор на социалистите на Бузлуджа

1313 09/07/2020 17:00 Политика Опозиция
Обмислят отмяна на традиционния събор на социалистите на Бузлуджа
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Традиционният тридневен събор на социалистите от цялата страна на връх Бузлуджа тази година вероятно ще бъде отменен. Той трябва да се проведе от 31 юли до 2 август.

След връщането на част от мерките срещу разпространението на коронавирус от 10 юли провеждането на подобен форум най-вероятно няма да бъде възможно. Това заяви областният управител на Стара Загора Гергана Микова по време на заседание на Областния кризисен щаб в отговор на запитване от заместник-кметът на Община Казанлък Ахмед Мехмед, тъй като казанлъшка община се явява домакин на събитието.

Новите здравни мерки забраняват събирането на повече от 30 души на едно място, независимо дали на открито или на закрито. "Срокът за тази заповед е до 15 юли, но според ситуацията, той може да бъде удължен", посочи Гергана Микова.

„Няма нужда от становище на щаба, предвид указанията на Министерството на здравеопазването", бе категорична Гергана Микова. От проведения разговор с Националния оперативен щаб днес областният управител посочи, че няма повод срокът на по-строгите мерки да не бъде удължен, предвид нарастващия брой случаи на заразени.

Според лидера на социалистите в Стара Загора Валентина Бонева форумът на Бузлуджа най-вероятно няма да бъде проведен във формата, познат досега. "Една от възможностите е по един представител от всяка община да поднесе цветя на върха при спазване на здравните изисквания без струпване на повече от 30 души на едно място с дистанция между тях", посочи Бонева.

Окончателното решение как да бъде отбелязан форумът на социалистите на Бузлуджа ще бъде взет в централата на БСП.

Коментари към новината

Още новини от Политика