Новини от област Стара Загора и България

Кралското дружество за предотвратяване на злополуки отличи ТЕЦ AES Гълъбово със златна награда

7652 11/04/2024 15:31 Икономика Бизнес
Кралското дружество за предотвратяване на злополуки отличи ТЕЦ AES Гълъбово със златна награда
Divident.€U Divident.€U

Кралското дружество за предотвратяване на злополуки (The Royal Society for the Prevention of Accidents) присъди отново златна награда на ТЕЦ AES Гълъбово за постигнати отлични резултати по отношение на безопасността и здравето на работното място в периода от 1 януари до 31 декември 2023 г.

Кралското дружество за предотвратяване на злополуки е британска организация, която работи за превенцията на животозастрашаващи наранявания в резултат на инциденти. Наградите, които дружеството връчва, са сред най-престижните в света.

„Ние в AES винаги поставяме безопасността на първо място. Това означава, че прилагаме най-високи стандарти и по отношение на безопасните условия на труд, защото най-важно за нас е всеки наш служител да се прибере невредим при семейството си след края на работния ден“, заяви Оливие Маркет, президент на AES България, AES Индия, AES Йордания, AES Нидерландия.

Само в рамките на месец AES България получи една национална и две международни награди като признание за нейните отлично функциониращи системи и култура за здраве и безопасност на работното място, висок контрол на риска и изключително ниски нива на несъответствия и наранявания.


 AES е най-големият инвеститор в енергийния сектор в България. Компанията е собственик и оператор на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ AES Гълъбово и е мажоритарен собственик и оператор на най-големия в страната ветроенергиен парк – „Свети Никола”, край Каварна.

Коментари към новината

Още новини от Икономика