Новини от област Стара Загора и България

Двама инвеститори искат да строят ритейл паркове в Стара Загора

10305 09/04/2024 13:11 Строителство
Двама инвеститори искат да строят ритейл паркове в Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Двама инвеститори имат интерес към изграждане на ритейл паркове в Стара Загора. Единият от инвеститорите - белгийската фирма „Парк Лейн Дивелъпмънтс“, вече е заявила, че ще закупи земя и е готова да започне строителството. Тя има и идеен проект.
Това съобщи за Divident.EU Огнян Георгиев, управител на „Топ Имот БГ“. Фирмата му е специализирана в сделки с индустриални и складови площи и терени за застрояването им в регион Стара Загора. Той допълни, че през последните месеци интересът към изграждането на подобни търговски обекти расте.

Парк Лейн Дивелъпмънтс са харесали свободен терен - частна собственост, който се намира зад стария Кауфланд – района на бившия ДАП.
„Земята е с площ от 47 дка, а на инвеститора са му необходими 30 дка, за да реализира проекта си. Затова търсим друг инвеститор за останалите 17 дка, така че да осъществим успоредно двете сделки“, каза Георгиев.
Има вече и договорка с фирми, които желаят да наемат обекти в новия търговски център. По план в него трябва да отворят около 24 магазина с различно предназначение. Търси се хранителна верига, която да наеме единият от магазините.
Цената, на която се предлага земята е доста висока – 100 евро/ кв.м. В момента тече договаряне, съобщават брокерите.

Ритейл парк в Стара Загора иска да строи и пловдивска фирма. На този етап не се съобщава името и, защото все още се търси подходящ парцел, съответстващ на предпочитанията и.
За осъществяване на инвестиционните намерения на пловдивската фирма са необходими 15 дка. Предпочитанията на инвеститора са търговският обект да бъде разположен в западната част на Стара Загора.
Освен за изграждане на ритейл паркове, в момента се търсят площи и за строителство на логистични бази в Стара Загора, казва управителят на „Тп Имот БГ“.

 

Коментари към новината

Още новини от Строителство