Новини от област Стара Загора и България

22-ма гръцки кметове протестират срещу затварянето на ГКПП-тата с България

483 07/07/2020 13:52 Туризъм Почивка
22-ма гръцки кметове протестират срещу затварянето на ГКПП-тата с България
Divident.€U Divident.€U

22-ма кметове на селища в Северна Гърция подписаха протестна петиция срещу затварянето на граничните пунктове с България.

 

В официалното обръщение към гръцкото правителство, което днес е било публикувано в медиите на южната ни съседка, се казва "Отворете незабавно всички гранични пунктове с България!", по информация на журналист на БНР.

Петицията е подписана на извънредно събрание на кметовете на селища от Северна Гърция.

"Няма никаква логика да работи само граничният пункт "Кулата - Промахон", се посочва в протестното писмо. Според тях обяснението на властите, че не могат да се осигурят достатъчно екипи, които да проверяват баркодовете от декларациите на влизащите туристи, е неприемливо.

В искането се настоява за незабавна реакция на всички гръцки министри, свързани с това решение и спешна намеса на всички депутати от областта.

Затварянето на граничните пунктове с България предизвика тапи на ГКПП "Кулата - Промахон". То предизвиква допълнителни загуби за туризма в района на Северна Гърция, оплакват се пред медиите хотелиерите.

От установените за последното денонощие нови случаи на коронавирус 20 са на сръбски граждани и още 16 на хора от други националности, преминали през "Кулата".

Коментари към новината

Още новини от Туризъм