Новини от област Стара Загора и България

Хванаха фалшиви "маркови" дрехи в общините Павел Баня, Казанлък и Мъглиж

Хванаха фалшиви маркови дрехи в общините Павел Баня, Казанлък и Мъглиж
Divident.€U Divident.€U

Масирана полицейска акция в общините Павел Баня, Казанлък и Стара Загора установи продажбата на дрехи с лога на престижни марки, за които притежателите на правата върху тях не са дали съгласието си.

 На 2 април полицейски служители проверили търговски обект в Павел баня, стопанисван от 48-годишна жена. Установени са над 110 спортни артикула – анцузи, блузи, шапки и други от защитени търговски марки, без съгласието на притежателите на правата върху тях. В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство по чл. 172''б'' от НК.

На следващия ден полицейски служители извършили проверка в търговски обект в мъглижкото село Ягода, стопанисван от 55-годишен мъж. Изложени за продажба били над 30 артикула от различни търговски марки - дрехи и маратонки, без правно основание.

В РУ-Казанлък при проверка на същата дата в с. Ясеново, в магазин на 58-годишна жена са установени изложени за продажба 9 броя спортни дрехи, от защитени търговски марки без знанието и съгласието на притежателя на правата върху тях. В РУ-Казанлък е образувана проверка по 172б, ал.1 от НК.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред