Новини от област Стара Загора и България

Община Нова Загора ще зарадва своите съграждани с голям концерт на група "Хоризонт"

1555 04/04/2024 13:34 Общество България
Община Нова Загора ще зарадва своите съграждани с голям концерт на група Хоризонт
Divident.€U Divident.€U

Община Нова Загора ще зарадва своите съграждани с голям концерт на група „Хоризонт“ на 11.05.2024гг., събота, от 19.00ч., пред НЧ „Д.П. Сивков – 1870“!
При лошо време концертът ще се проведе в залата на читалището! Той е поредният концерт от национална кампания „Изпей „Обичам те“ на български“ и за него гарантирано ще се говори дълго след това! Концертът ще се проведе под патронажа на кмета на община Нова Загора г-жа Галя Захариева!

От страна на община Нова Загора на сцената ще излязат Фолклорна формация „Аеда“, Мажоретен състав при СУ „Христо Ботев“, Фолклорна формация „Аглея“, Ралица Кирчева и Никoлай Николаев! Култовата вече българска рок банда „Хоризонт“ ще изсвирят на живо едни от най-обичаните български рок хитове на всички времена, както и емблематични свои парчета! Техните концерти, където и да са, предизвикват голям интерес сред публиката и медиите!
И както навсякъде се случва, публиката ще пее с пълно гърло, заедно с бандата,песните с които са израснали няколко поколения фенове на българският рок, защото
те се знаят от всички наизуст!

Група „Хоризонт“ тази година стават на 40 години! Те имат вече над 4000 концерта зад гърба си на няколко континента от самото си създаване през 1984г. до сега!
Продукцията им до сега е от 5 албума, но в момента записват шестият си албум.Момчетата имат много богат опит на сцена с най-различна международна и българска публика! Те имат впечатляващи участия и в много престижни международни фестивали! Както и издадена в САЩ собствена, авторска песен (ЩЕ ИЗБЯГАМ) от мейджъра EMI, работещ с много мега звезди като METALLICA, BLACK SABBATH, QUEEN, ELTON JOHN, MARK KNOPFLER, SHANIA TWAIN, MIKE OLDFIELD и още цяло съзвездие от световни знаменитости!
Всичко това не остана незабелязано от Българска Национална Телевизия, и биографичният филм „РОК БАНДА“ е посветен именно на група „Хоризонт“. В момента се монтира и втори филм за групата, подпомогнат от Национален фонд
„Култура“.
Група „Хоризонт“ са:
Валери Славчев – китара и вокал
Валери Иванов – бас китара, вокал
Димитър Бенков – клавишни, вокал
Михаил Желев - барабани
Концертът гарантирано ще остави дълготрайни спомени в сърцата на жителите на гр.Нова Загора, както и на гостите, които ще имат удоволствието да присъстват на него и ще се превърне в запомнящ се акцент в културният календар на общината!
Кампанията „Изпей „Обичам те“ на български“ няма аналог в България!
Тя е с идеална цел и концертите са безплатни за публиката, независимо къде и кога се провеждат!
Всеки концерт е универсален като формат, и се превръща в един уникален празник за всяка община или град, където се провежда, с дух на фестивал, хепънинг и шоу
едновременно!
Вълнуващо е да гледаш как няколко поколения българи пеят едновременно с пълно гърло любимите български рок хитове на легендарни и обичани български групи - Сигнал, Щурците, Тангра, ФСБ и други, заедно с група „Хоризонт“!

Коментари към новината

Още новини от Общество