Новини от област Стара Загора и България

Община Мъглиж ще обнови три улици в Тулово

7771 14/03/2024 10:36 Общество България
Община Мъглиж ще обнови три улици в Тулово
Divident.€U Divident.€U

Община Мъглиж ще обнови улиците „Отдих“, „Тинтява“ и „Дружба“ в село Тулово. Това стана възможно след като кметът на общината д-р Душо Гавазов подписа вчера договор с МРРБ. Общата стойност на проектите е 920 400 лева.
„ След пълна подмяна на 100 процента от водопроводната мрежа дойде ред и на уличната мрежа в регулация!“, коментира кметът Гавазов в социалните мрежи.

Договори за стартиране на инфраструктурни проекти в Старозагорско подписаха вчера и общините Чирпан и Казанлък.
Амбицията ни е до края на месец март да успеем да подпишем всички проекти, които имат готовност да се реализират от подадените до момента 1159 заявления от местните администрации, за да стартира максимално бързо работата по тях с началото на строителния сезон. Само за 40 дни експертите в МРРБ успяха да проверят и окомплектоват 900 споразумения, които подписваме ежедневно, това е огромна по мащаб работа“, коментира регионалният министър Андрей Цеков.

Той призова местните власти да започнат активна работа по изпълнение на проектите, за да може част от тях да приключат до края на есента. „Общините, които успеят да изпълнят заданията си тази година, ще могат да кандидатстват с нови проекти догодина. Инвестиционната програма дава условия за здравословна конкуренция между общините, защото тези, които работят по-бързо, ще имат възможност да кандидатстват за повече средства“, коментира още Цеков.
Министър Цеков посочи, че авансите ще се изплащат веднага след предоставяне на сключения договор и гаранция за изпълнение и призова кметовете да не бавят процедурите за избор на изпълнители, защото заради огромния обем работа по обекти, които започват да се реализират с национално и европейско финансиране, може да се окаже, че в следващите месеци няма да има свободни строителни фирми.

Коментари към новината

Още новини от Общество