Новини от област Стара Загора и България

Започна прием на документи за предварителни кандидатстудентски изпити в Тракийския университет

Започна прием на документи за предварителни кандидатстудентски изпити в Тракийския университет
Divident.€U Divident.€U

Стартира приемът на документи на кандидат-студенти за явяване на предварителните изпити в Тракийски университет - Стара Загора. Приемът ще продължи до 17 април.

Кандидатстудентските изпити/тестове ще се провеждат присъствено. Кандидатите трябва да се явят в 7,00 часа в деня на изпита пред южния вход на сградата на университета в Студентски град, Стара Загора (ако са посочили изпит, провеждащ се в Стара Загора) или пред сградата на факултет „Техника и технологии“, гр. Ямбол (ако са посочили изпит, провеждащ се в гр. Ямбол).

Важно: полагането на предварителен кандидатстудентски изпит не е достатъчно условие за кандидатстване в Тракийски университет. Кандидат-студентите трябва да кандидатстват от 3 юни 2024, като подадат диплома за средно образование и посочат желаните от тях специалности.

Заявката за съответния изпит трябва да се направи не по-късно от 16.30 часа 3 дни преди датата на изпита. (напр. ако датата на изпита/теста е на 30 март, регистрацията трябва да се направи до 16,30 часа на 27 март, след това вече датата 30 март става неактивна).

Прочетете инструкциите и се регистрирайте в сайта на Тракийски университет:

Коментари към новината

Още новини от Образование